Снимките на сайта са илюстративни!
E-mail: shopov@bogora.com
facebook twitter instagram

Статии -> Био мебели

БИО мебели

Био мебели и предимствата им

Био мебели Био-мебелите са екологични мебели,които се произвеждат от напълно естествени материали и са в абсолютен синхрон с природата. Използва се само масивна дървесина от доказани екологично чисти региони в България. Слепването на детайлите се извърщва с туткал, повърхностите се обработват с естествени растителни и животински масла,пчелен восък, прополис, а за оцветители се използват естествени растителни пигменти. Начинът им на производство е доста близък до начина по който хората са произвеждали мебели преди индустриалната революция. Производството на екологосъобразни мебели намира приложение в нашата страна поради големите количества дървесина от бял бор в региона на Родопите (Велинград)
Асортиментът на изделията е неограничен, на практика всяко изделие от масивна дървесина може да бъде изработена по тази технология – маси, столове, бюра, легла, шкафове, градински мебели, паркети, детски мебели.

Защо да изберем БИО мебели? Какви са предимствата на БИО мебелите пред останалите мебели?

Био мебелите се произвеждат от естествени материали по начин , който не води до замърсяването на околната среда. Характеризират се с високото си качество и здравина. Обзавеждането с екологосъобразни мебели осигурява здравословен начин на живот, като това ги отличава от мебелите, произведени от ПДЧ и МДФ, които са слепени със синтетични лепила, съдържащи свободен формалдехид и фенол.

Какви са предимствата на БИО мебелите пред останалите мебели?

Първо: Изработват се от натурална здрава дървесина - материал с изключително богатство на формите и оттенъците, уникална и неповторима текстура на всеки детайл от мебелта, материал, заключващ в себе си силна природна енергия. Живеейки сред такава среда, вдишвайки свежия и ободряващ аромат на дървото, Вие добивате усещането, че мебелите са живи, че дишат. Дървесината, когато е третирана с масла и восъци - т.е. не е „умъртвена” с формалдехид, съдържащ се в синтетичните лакове и не са запечатани порите й е естествен регулатор на влажността на помещението. Тя поема влага от въздуха, когато влажността му е висока, и отдава обратно влага, когато въздухът е прекалено сух. Това създава добър микроклимат в жилището и е особено полезно за хора с алергии и за деца. Мебелите от масивна дървесина са здрави и дълготрайни. При правилна изработка и добра поддръжка /редовно третиране на повърхностите им с масла и восъци/ животът им може да продължи няколко поколения.
Второ: При изработката на био мебели не се използвт химикали, вредни за човека и околната среда. Всички детайли се слепват с естествени лепила /костен или кожен туткал/, извлечен без химична преработка, повърхностите се обработват с натурални растителни масла, шеллак, восъци, пчелен прополис /който има и антибактериално действие/, за оцветители използваме натурални растителни пигменти, извлечени от растенията по стари рецепти, отново без химическа намеса. Сглобяването на отделните детайли на мебелите – особено на легла, канапета, се извършва без метални изделия - изцяло с дървени сглобки тип „гратов зъб”, нут и перо, лястовича опашка, дибли и клинове. По този начин се намалява вредното влияние на привлечените от металите електромагнитни излъчвания на телефона, телевизора, компютъра и други домакински уреди. Абсолютно недопустимо е използването на пластмаса, синтетични лепила, байцове, лакове, импрегнанти против дървояди и други дървесни паразити, ПДЧ, МДФ, плоскости, при чието производство се използват синтетични смоли.
Трето: Производството на био мебели нанася минимални щети на околната среда. Материалите, с които се работи, са напълно възобновяеми, използваме енергия също от такива източници. Самият процес на изработка е изключително ръчна работа, с минимално използване на електрически машини.
Цената на био-мебелите наистина е по-висока от тази на обикновенните мебели, но това е добра инвестиция за хора, които поставят здравето си, позитивното си мислене и природосъобразния си начин на живот над другите неща.

С био-мебели внасяте желания от вас уют, топлота и хармония във вашия дом. Изберете силата на природата!

Направи ПОРЪЧКА за био мебели или Разгледате Био мебелите на сайта ни.

Статии -> Био мебели