Снимките на сайта са илюстративни!

Статии -> Стил и вид обзавеждане и мебели

Как и какъв стил мебели и обзавеждане да изберем?

Стилът и видът на мебелите, които избирате зависи от много неща... В тази статия ще задълбаем някои от нещата сързани със стилно обзавеждане, вида на мебелите за постигане на определен стил в обзавеждането и др.

Стил при обзавеждане на цялото жилище

Стил и вид обзавеждане

Ако обзавеждате цялото жилище, то тогава стилът на мебелите в него трябва да се подчинява на една цялостната идея за завършеност и хармония. Все пак Домът е място за отдих и почивка след дълъг изморителен ден и трябва цветовата гама на мебелите да е в синхрон с Вас. Вашето обзавеждане е Вашият начин да изразите себе си! Водейки се от тази мисъл, помислете за контраста на мебелите с останалата част от интериора - какъв е цвета на стените и до колко искате мебелите да контрастират? До колко да са изчистени те? Предпочитате високи мебели, които да изпълват пространството в стаята или по-ниски, които създават усещане за простор?

Ако сте практичен човек и не държите на „излишна” луксозност помислете как да използвате пространството, така че всичко да е на мястото си без това да натоварва интериора.

Обобщавайки казаното, стила може да бъде:

Модерен - изчистен класически. В повечето пъти мебелите се изпълняват от ЛПДЧ (ламинирани плоскости от дървесни частици) или комбинация ЛПДЧ с МДФ (Medium Density Fibreboard, MDF - плоча от дървесни влакна със средна плътност) лице

Традиционен - класически - от масивна дървесина. Мебелите са от естествено дърво (чам, бук, дъб, липа и др), в натурален цвят или оцветени (байц - жилите на дървото прозират или боя - не прозирно покритие върху дървото)

Смесен - ЛПДЧ + естествено дърво. Мебелите са в съчетание, като най-често корпуса е от плоскости, а лицето (врати, чела на чекмеджета) от масивна дървесина.

Индивидуален! Да, точно така! Тук ще включим състарения и ретро стил. Дърворезбоването. Орнаментите. Различно съчетаване на цветовете. Всичко това определя Вашия индивидуален стил в обзавеждането!

За да постигнете кокретен стил...

...трябва да изберете вида на мебелите. Някой от видовете са:

Състарени мебели

Ретро мебели

Старинни мебели

Класически мебели

Мебели с декупаж или дърворезба

Добавянето на орнаменти за мебели също е начин да промените стила им.

За стила е важен и вида материал...

За да постигнете търсения от Вас стил може да обмислите вариантите за:

Мебели от масив. Вида на масива също е от значение - всеки (чам, бук, дъб, липа и др.) си има собствена топлина и излъчване, дължащи се на фладера и структурата му. Голям избор от цветове и разцветки (байцове, бои, импрегнанти и др). Възможност за голям набор от операции необходими за постигане на определен стил на мебелите - състаряване, заобляне, фрезоване, резбоване, шлайфане и др.

Мебели от ПДЧ или МДФ. За този вид материали за мебели е характерно изключително богатия избор на разцветки и декори (ламинати, фурнири и др). Не могат да се подлагат на голяма част от обработките при масива - слепване (с изключение на МДФ-а), заобляне на кантове, фрезоване и резбоване и др. Причината е самия вид - ПДЧ-то и МДФ-а са материали, които излизат от завода на плочи с определена дебелина и квадратура.

Стилът на мебелите в ценово отношение...

От казаното по-горе вече се досещате защо някои мебелни стилове са по-скъпи от други.

Всяка операция от обработката на материалите е трудоемка и изисква определен набор от специфични машини. За това всеобщото схващане, че мебелите от ПДЧ са по-евтини е само донякъде вярно! Тъй като ПДЧ-то не може да се подлага на повечето обработки са необходими най-общо 2 машини, за да се изработват мебели от ПДЧ - режеща (циркуляр) и кантираща (като тя не е задължителна - кантирането може да става и на ръка). Резултата - постигане на висока производителност и серийност! Да, но ако трябва да срежем цяла плоча (определен декор - цвят) за 2 рафта (образно казано), как да стане по-евтино от масива?

За това не трябва да се изненадвате, когато поръчвате единични бройки мебели по индивидуални размери и Ви дадат сходна цена за ПДЧ и масив. Мебелите в стил от ПДЧ излизат по-евтини, когато се поръчват в голям обем (цялостно обзавеждане например)! Тъй като се спестяват повечето операции като труд, без които не може да стане мебел ако е от масив.

За да получим някой от горните стилове на обзавеждане (със състарени, ретро, битови и т.н мебели) са необходими допълнителни опредации като труд и техническа екипировка. Тук също не е изненадващ факта, че едно нощно шкафче или малко скринче по индивидуални размери и изисквания за стил може да струва повече от трикрилен гардероб със сериино производство!

Решението е Ваше! Вие избирате стила, ние сме насреща! Да го сътворим заедно!

Коментари за Стил и вид обзавеждане и мебели:


Статии -> Стил и вид обзавеждане и мебели


facebook twitter instagram


Информация и цени:
e-mail: shopov@bogora.com

Поръчки по телефон:

в работно време 9:30 - 18:00
тел: 0885 60 60 07 /Пепа/

Мебелни магазини:

СОФИЯ - show room
тел/bob/: 0883 68 77 63 /Мария/
бул. Цар Борис 3 (трети) 88-90
Свържи се преди посещение!
Мебелен show room София на картата

ВАРНА - Мебелен магазин
тел/Viva/: 0885 60 60 07 /Пепа/ - магазин
ул. Христо Самсаров 57
(Колхозен пазар - перпендикулярна на Баба Тонка, под кино Тракия)
Мебелен магазин Варна на картата

БУРГАС - Мебелен магазин
тел: 0894 36 59 97 /Лазарина/
ул. Александър Велики 65
(до пожарната)
с предварително обаждане
Мебелен магазин Бургас на картата

ПОМОРИЕ - Мебелен магазин
тел: 0895 47 16 90 /Иво/
ул. България 13
(по ул. Нео Анхиало 2ра в ляво)
Мебелен магазин Поморие на картата

Велинград - Производство
Приети поръчки

Консултанти за мебели

ВРАЦА:
тел: 0884 87 07 99 /Людмила/
МОНТАНА:
търсим консултант
ПЛЕВЕН:
тел: 0883 41 88 33 /Михаела/
ПЛОВДИВ:
тел: 0878 45 61 13 /Христо/
РУСЕ:
търсим консултант
СМОЛЯН:
търсим консултант
СТАРА ЗАГОРА:
тел: 0889 42 39 13 /Иван/
тел: 0893 68 11 35 /Нели/
ХАСКОВО:
тел: 0878 71 18 03 /Мария/
ЯМБОЛ:
тел: 0898 50 63 93 /Димитър/

Най-нов ПРОЕКТ
обзавеждане винотека wine emporium етажерки стелажи обзавеждане винотека wine emporium етажерки стелажи
СТАТИЯ на фокус
Състаряване на мебели редизайн на мебели
Най-ново ВИДЕО